Drvorez – Proizvodi

Drvorez doo - Proizvodi

Najsavremenije metode obrade drveta. U proizvodnim pogonima DRVOREZ doo izrađujemo razne vrste paleta, proizvodimo razne drvne sortimente poput: daske, grede, letve i štafle, a od 2012. godine preduzeće je pokrenulo proizvodnju debljinskog i dužinskog spajanja lijepljenih elemenata.

https://drvorez.com/wp-content/uploads/2019/06/slajd_naslovna_1.png

SAVREMENA PROIZVODNJADrvni Sortimenti

Osnovni šumski proizvodi su oni od kojih se ostvaruje najveća ekonomska vrijednost pri korištenju šume. U proizvodnji DRVOREZ doo to su prije svega proizvodi od crnogoričnog drveta od koga se izrađuju drvni sortimenti, koji se koriste za daljnju mehaničku preradu ili direktnu upotrebu. Važna svojstva ovakvih proizvoda su izdržljivost, elastičnost, niska toplinska vodljivost, mnogostranost i trajnost. Crnogorično drvo obično izrasta u dugačka ravna stabla, te je zato pogodno za proizvodnju dasaka i greda. DRVOREZ doo proizvodi sortimente svih kvalitativnih struktura i dimenzija po zahtjevu i narudžbi kupca: daska, letva, štafla, grede…

SPECIJALIZOVANA PROIZVODNJAProizvodnja Paleta

Palete su ambalaža koja se najčešće koristi prilikom transporta. Najtraženiji proizvod su palete za jednokratnu upotrebu. Proizvode termički obrađujemo, a pri izradi paleta koristimo samo suho drvo da bi izbjegli rizik od nastajanja buđi. Iako je prošlo više od pola vijeka od nastanka palete, njen izgled i funkcionalnost se nisu mijenjali. Paleta danas, osim za skladištenje i prevoz robe, može poslužiti i kao materijal za izradu namještaja. Brojne su i druge mogućnosti korištenja paleta, zahvaljujući njihovom izgledu i kvalitetu drveta. Trenutni kapacitet dnevne proizvodnje je do 300 paleta. Proizvodimo sve dimenzije paleta po narudžbama kupaca.

Palete proizvodnja
https://drvorez.com/wp-content/uploads/2019/07/lijepljeni_elementi_1.png

LAMELIRANO ILI LIJEPLJENO DRVOLijepljeni Elementi

Od novembra 2012. godine DRVOREZ doo pokreće proizvodnju debljinskog i dužinskog spajanja lijepljenih elemenata. Lijepljeno lamelirano drvo je građevinski materijal dobijen od tankih drvenih elemenata podjednake širine postavljenih jedan preko drugog, slepljenih u međusobnim spojenim ravninama i predstavlja najčešče element konstrukcije praktično neograničenih dimenzija poprečnog presjeka i dužine. Ovako dobijeni materijal ima mehaničke karakteristike koje su ujednačenije od mehaničkih karakteristika drveta od kojeg je lamelirano drvo nastalo. U ponudi imamo sve dimenzije lijepljenih elemenata po želji kupaca.

MAKSIMALNA ISKORISTIVOST DRVETAProizvodnja Jelovog Škarta

U našoj ponudi, pored svih vrhunskih proizvoda od drveta, nudimo i paletirani jelov škart. Tako činimo našu obradu drveta maksimalno iskoristivom. Jelov škart se prvenstveno koristi za proizvodnju iverice i u proizvodnji papira, ali veoma često i kao drvo za ogrjev. Višak drveta koji ostaje tokom proizvodnje, je ekonomski najisplativiji izvor toplinske energije. Takođe, u današnje vrijeme klimatskih promjena, izuzetno su aktuelni razlozi protiv korištenja fosilnih goriva, kao i štetnih nuspojava koje nastaju pri izgaranju ogromnih količina fosilnih goriva, i na taj način predstavljaju ozbiljnu prijetnju održanju prirodne ravnoteže na Zemlji.

Jelov škart

Drvorez doo

PREDUZEĆE ZA PROIZVODNJU, TRANSPORT I TRGOVINU DRVNIH SORTIMENATA
JIB – 4400828910003
Matični broj – 1791214
Sudski registar – 1-5414-00
Banja Luka

Kontaktirajte Nas

PRODAJA: +387 51 480 381
KOMERCIJALA: +387 51 480 931
GENERALNI DIREKTOR: +387 65 512 281
TEHNIČKI RUKOVODILAC: +387 65 716 629
TELEFAX: +387 51 480 777
E-MAIL: drvorez@ymail.com

Pratite Nas

SAZNAJTE NAJNOVIJE INFORMACIJE
O NAŠEM POSLOVANJU, PRATITE NAS
NA DRUŠTVENIM MREŽAMA

Pozovite Nas

Phone Viber WhatsApp

https://drvorez.com/wp-content/uploads/2019/07/logo_menu_white_footer.png

©Copyright Drvorez doo 2019
All rights reserved
Product By mariolaWeb